Новоизбраната депутатка Надежда Самарджиева от партията  на Стефан Янев Български

...
Новоизбраната депутатка Надежда Самарджиева от партията  на Стефан Янев Български
Коментари Харесай

Скандални разкрития за народен представител от редиците на Стефан Янев

Новоизбраната депутатка Надежда Самарджиева от партията  на Стефан Янев „ Български напредък ” е забъркана в данъчна спекулация.

Задълженията й са лъснали при инспекция на Национална агенция за приходите във връзка решение на съда да бъде натрапен запор над една от компаниите й. Такава процедура бива стартирана единствено в случаи, в които длъжникът отхвърля да се издължи непринудено.

Тъй като сходни дейности могат да се одобряват и като осъществено закононарушение, материалите от данъчната проверка на новоизлюпената депутатка се изпратени в прокуратурата. Проверката стартира преди няколко месеца, а резултатите би трябвало да са подготвени всеки миг.
Това може да докара на Самарджиева съмнителната популярност на първият народен представител от 48-то Народно заседание, чиито имунитет да бъде пожелан от основния прокурор Иван Гешев.

Любопитно е, че сходни проблеми в предишното е имал и бащата на адвокатката – Даниел Самарджиев, който през 2008 година бил изправен пред съда в Благоевград по дело за укриване на данъчно обвързване.
Според направена счетоводна експертиза, предприемачът Самарджиев дължи ведно с лихвите над 52 000 лв..

Процесът приключил още на първото съвещание, откакто обвиненият признал виновността си и сключил съглашение с прокуратурата. Срещу заричане незабавно да си заплати налозите, бащата на актуалната депутатка се отърва без престой в пандиза.

От Национална агенция за приходите изрично отхвърлят да разкрият точната сума на налозите, които депутатката Самарджиева е „ не запомнила “ да заплати.
Според осведомени става дума за спекулация обвързвана с най-известните клиенти на Надежда Самарджиева – мутрите Иван и Йордан Еринини, които в Банско са известни с прякора си Джипсовете, а славата им е като на тамошните братя Галеви.

В планинското градче юрист Надежда Самарджиева е фамозна като техен приближен кадър, чиято роля е да покрива по всевъзможни способи сигналите против тях. Както е всекидневно за локални феодали, Иван и Йордан Еринини също имат апетити към разширение обсега на активността си.

У нас най-сигурният метод за това е присъединяване в политиката. Дали директно или посредством подставени лица, е въпрос на елементи.
В случая Джипсовете избират за собствен приближен човек адвокатката си Надежда Самарджиева, разкриват хора от Банско. 

Атрактивната Самарджиева прави всевъзможни опити да пробие в политиката.
Първо се закача за ГЕРБ и минава за послушница на някогашния градоначалник на Банско – Георги Икономов, след което става кандидат-съветник от Вътрешна македонска революционна организация, само че отново без триумф.

Миналата година мутренската адвокатка насочва мераците си непосредствено към Народното събрание. Първо се опитва безславно в листите на „ Изправи се БГ ”, с цел да цъфне най-после при Стефан Янев, който даже я прави лидер на листата в Благоевград.

Още преди изборите тя безусловно съумява да влезе под кожата му, настояват пола от партия „ Български напредък ”. В знак на особена отзивчивост, партийният водач назначава Самарджиева за партиен координатор за Благоевград, Кюстендил и Перник. Твърди се, че в седмиците преди вота, тя е взела участие в десетки срещи с предприемачи, чиято известност е много противоречива.

На закритите диалози са излъчени огромни суми пари, а в подмяна са поемани задължения за обезпечаване на публични поръчки или назначение на посочени от донорите хора на виновни държавни постове.
Подобни обещания, както е ясно, могат да се изпълнят единствено, в случай че групировката на Стефан Янев взе участие в бъдещото държавно управление. Заявка, която генерала побърза да направи още в нощта на изборите. 

От думите на Янев стана ясно, че той е подготвен за коалиция, както с ГЕРБ, по този начин и с „ Продължаваме промяната ”, единствено и единствено да способства за основаване на устойчиво държавно управление. В него естествено, партията му ще има уместно посланичество.

Хора от Банско разкриват, че упоритости в политиката има и бащата на Самарджиева. Той гравитирал към партия, близка до енергиен предприемач, чиито служащи на последните избори са били настоятелно посъветвани да гласоподават за партията на Стефан Янев.
Източник: Уикенд
 





 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР